Schildercursus

Wilt u leren schilderen of uw schildertechnieken verbeteren en zoekt u een professionele schildercursus waarvan u echt wat opsteekt? U bent bij Catherine Gathier aan het juiste adres. Zij heeft jarenlange ervaring in het lesgeven en publiceert regelmatig in vaktijdschrift Atelier. De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderen. Catherine maakt schilderen voor iedereen toegankelijk.

De lessen worden gegeven in Vianen. Op verzoek komt Catherine ook bij u op locatie om een schilderworkshop te geven (vanaf 8 personen). Stuurt u gerust een mailtje om over de vele mogelijkheden te brainstormen. Zo kunt u vanuit elke plek in Nederland wel heel makkelijk aan haar lessen deelnemen!

Meer informatie en prijzen >

Schilderworkshop

Zoekt u nieuwe inspiratie, een duidelijke workshop, met persoonlijke aandacht? Dan bent u bij Catherine aan het juiste adres.  Voor het komende seizoen staan er twee leuke workshops op het programma. Schilder mee met deze bekende en beroemde schilders, te gast in het atelier en op locatie!

Buiten schilderen met de meester van het "en plein air schilderen"; HANS VERSFELT!
Aquarelleren, leer te toveren met licht met JAN MIN!

Zoekt u een creatieve workshop in de provincie Utrecht met een specifiek thema? In Vianen kunt u terecht voor een leerzame schilderworkshop in ontspannen sfeer. Deze workshops zijn geheel verzorgd, worden intensief begeleid en zijn inclusief alle materialen, (eventueel) lunch, koffie/thee, drankjes en alle "kneepjes van het vak".  U gaat naar huis met een prachtig schilderij en een unieke ervaring rijker. 

Volledig aanbod en prijzen >

Schildervakanties

Ook dit jaar gaan we weer op pad met de SummertimeNog slechts enkele plekjes vrij! Ook gaan we naar Zeeland en Limburg.

Varen op de Summertime, is een unieke ervaring. Deze prachtige en mega grote  (67m!) viermaster heeft alle luxe aan boord, zoals, een jacuzzi, gezellige zitjes zowel binnen als buiten, een aparte eetzaal en comfortabele hutten met eigen wastafel. We bezoeken de mooiste stadjes en de meest bijzondere plekjes rondom het IJsselmeer. Kijk maar eens naar dit filmpje!

Zoekt u een fijne schildervakantie waarin u écht wat leert? Catherine gaat al vele jaren op schildervakantie naar de mooiste locaties. Geniet van een ontspannen vakantie met professionele schilderlessen in een relaxte en ontspannen sfeer. Meer info of aanmelden? Mail dan naar  info@wandschildering.com of bel even met Catherine ( mob. 06-13236944)
Lees meer,...

Meer informatie en prijzen >

Actueel en agenda

Elk jaar gaat Catherine weer op pad in Nederland met haar camper Julia, om de mooiste plekjes vast te leggen met potlood en penseel. Meelezen met haar reizen en kijken hoe de schilderijen tot stand komen? Kijk dan eens op haar blog  "Zwerftochten met het penseel".

Ook organiseert zij gezellige en professionele schildervakanties in binnen- en buitenland. Tijdens één van deze reizen kregen we bezoek van Harrie Actie, die dit super leuke filmpje maakte!

De eigen schilderijen van Catherine vindt u op www.catherinegathier.nl. Heeft u specifieke wensen en wilt u iets in opdracht laten schilderen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of wilt u eens op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: info@wandschildering.com Tel: 06-13236944

Lees meer

Super User

Super User

Schilderworkshop schilderen op hout, bijzondere schilderijen op authentieke houten panelen. Dieren of landschap schilderen

Deze workshop wordt in het najaar weer gehouden

 

Een schilderworkshop waarbij we aan de slag gaan met het schilderen van een onderwerp naar keuze op authentieke houten planken of panelen.  Dit geeft een bijzonder resultaat, waarbij de mooie (oude) houtstructuur nog goed te zien zal zijn in het schilderij. U neemt een uniek houten schilderij mee! U kiest uw eigen onderwerp zoals bijvoorbeeld

 • koeien schilderen op hout
 • kippen schilderen op hout, of andere boerderijdieren
 • een sfeervol zeegezicht schilderen op hout

 

Prijs: € 90.-
Kosten zijn inclusief houten planken of panelen, alle materialen, koffie/thee en een heerlijke, geheel verzorgde lunch.

Hieronder vindt u een aantal foto's van het werk van de cursisten en de schilderlessen en workshops zelf. 
In de schilderlessen wordt vaak wel een specifiek onderwerp aangegeven, maar iedereen werkt dat op zijn eigen manier uit. 
Soms wil iemand toch liever iets anders doen, ook daarvoor is altijd de ruimte.

acryl abstraheren schilderen tachisme catherine gathier

bloemen schilderen met paletmes en pasta catherine gathier

bloemen schilderen met paletmes pasta catherine gathier

landschap schilderen acryl en olieverf catherine gathier

landschap schilderen impressionisme catherine gathier

olieverf fijnschildertechnieken stilleven schilderen catherine gathier

portret schilderen met olieverf aquarel catherine gathier

schilderlessen catherine gathier olievef vuurtoren

schilderlessen catherine gathier olievef vuurtorens

schilderlessen catherine gathier paddenstoelen naar de realiteit

Heeft u zin in een schildercursus dicht bij huis, waar u een heerlijk ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderlessen? Dan zit je goed bij de schildervakanties van Catherine Gathier. De reis brengt ons dit jaar naar de prachtige hoeve Elzet. Een mooi en schilderachtig gehuchtje op een steenworp van het gezellige Mechelen. Ons huis is van alle gemakken voorzien en in de hoeve Elzet zijn alle kamers voorzien van eigen sanitair.

Midden in de natuur, maar in de nabijheid van bijzondere steden als Aken, Luik en Maastricht ligt deze mooie en sfeervolle woning. De hoeve heeft een van sfeer en gezelligheid maar daarnaast ook alle luxe.  Een prachtig uitzicht, een mooie sauna, een heerlijke besloten tuin en schitterende slaapkamers met eigen sanitair!

Aan de achterzijde van het huis vindt u een mooie besloten tuin met een heerlijk terras, waar het uit de wind en in de zon prima toeven is. In de omgeving kunt u fijn wandelen of fietsen, langs de velden of in het nabijgelegen bos. Achter elke bocht schuilen mooie vergezichten met leuke dorpjes en vakwerkhuisjes! De slaapkamers bevinden zich zowel op de begane grond als op de etage. De gezellige woonkamer met eetgedeelte biedt vrij uitzicht over het terras en het dal achter het huis. In dit verzorgde huis heeft elke slaapkamer goede boxspring bedden en EIGEN SANITAIR

We gaan naar Limburg van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september.

 

Deze schilderlocatie is niet alleen uitermate geschikt voor het schilderen van de sprookjesachtige landschappen, u kunt er ook heerlijk wandelen of fietsen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden in de directe omgeving die u toegang verschaffen tot mooie vergezichten, vakwerkhuisjes en een prachtige natuur. De bijzondere steden Aken, Maastricht en Luik zijn eveneens goed bereikbaar. Een onvergetelijke schildervakantie voor een betaalbare prijs

Schildertechnieken leren of verbeteren met Catherine Gathier

Nieuw in ons aanbod is de mooie recentelijk volledig gerenoveerde hoeve Elzet. Een heerlijke midweek in deze prachtige voerstreek, tussen de heuvels en de fijne wandel- en fietsroutes. Schitterende kamers- allen met eigen sanitair, een uitzicht om van te watertanden, een heerlijk sauna, en natuurlijk een alle tijd om te schilderen,  te wandelen, mooie stadjes te bezoeken en gewoon weg te genieten.  Dat is wel een hele fijne invulling van een paar heerlijke dagen voor jezelf!

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops van Catherine, in een ontspannen sfeer. We schilderen bij mooi weer op locatie, in het atelier, in de fijne tuin met uitzicht over de velden en heuvels of in het prachtige Limburgse heuvellandschap zelf.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving en de prachtige natuur. De schildervakantie is inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch en een heerlijk drie gangen dinner, koffie/thee etc. U heeft dus met recht vakantie!
De schildervakantie is exclusief de materialen, deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Mocht u een startsetje verf en andere materialen aan willen schaffen, dan vindt u hier een mooie aanbieding die u desgewenst wordt thuis gestuurd. U hoeft er zelf niet opuit. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Schildervakantie in Mechelen (het Limburgse heuvelland), te gast in "Hoeve Elzet".

Waar? Elzet 

Wanneer? Maandag 5 tot en met vrijdag 9 september 2022

Wat? Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, koffie/thee enz.
4 Overnachtingen in prachtige en gezellige kamers met eigen sanitair en 3 schilderworkshops (9:00 - 13:00 uur). Prijzen vanaf € 515,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is  € 100,-).

De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste étage. Op deze sfeervolle locaties hebben alle slaapkamers EIGEN SANITAIR. 

               Corona: Mocht de reis door maatregelen van overheidswege geannuleerd moeten worden dan zoeken we naar een vervangende datum. Mocht deze datum u niet uitkomen dan krijgt u desgewenst een voucher of uw geld retour gestort.

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Schildervakantie Limburg aquarelleren Catherine Gathier

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp naar eigen keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

 • het goed leren mengen en gebruiken van kleuren
 • het tekenen en vlot opzetten van een schets
 • het gebruik van hetjuiste perspectief
 • u leert hoe u een schilderij van af het begin af aan opzet en uitwerkt
 • hoe u uw schilderij in een spannende compositie zet
 • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schilderen met paletmessen, en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van het materiaal en de uitwerking. Even zo goed heeft u vakantie; er is dan ook niets "verplicht". Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een fijne lunch. De middag is vrij te besteden. U kunt lekker op pad in de omgeving maar u kunt natuurlijk ook nog even verder schilderen in bijvoorbeeld de ruime tuin met uitzicht over de heuvels en velden. `S Avonds rond zeven uur staat uw dinner alweer voor u klaar.

De accomodatie

Schildervakantie in Limburg voorbeelden waterlelies Catherine Gathier

Ons onderkomen is de mooie en recentelijk compleet gerenoveerde "hoeve Elzet" in Elzet, vlak bij het gezellige Gulpen.  Het prachtige en sfeervolle huis is van alle gemakken voorzien. Achter het huis is een gezellig terras met een mooie en besloten tuin. Op deze locatie hebben alle slaapkamers eigen sanitair.

Rondom het huis vind je veel mooie fiets en wandelroutes. 

Het huis is comfortabel en gezellig ingericht, de ruime tuin achter het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen. Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we hebben veel ruimte in het huis tot onze beschikking, zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen.

De omgeving

Rondom het huis vindt u diverse wandel en fiets routes met prachtige uitzichten. Fietsverhuur is niet ver weg, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen. Steden als Maastricht. Luik en Aken zijn goed bereikbaar. Zuid-Limburg is misschien wel de meest schilderachtige streek van Nederland. 

Uiteraard kunt u het ook minder "actief" maken. Elk dorpje heeft vele terrasjes waar u heerlijk kunt vertoeven en ook in de tuin of langs een riviertje in de buurt kunt u heerlijk ontspannen zitten. Kortom, een vakantie geheel naar uw eigen wens, waar alles mag en niets hoeft.

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Zeeland en op de Summertime

Heeft u zin in een schildercursus aan zee waar u een heerlijke ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderlessen? Dan zit u goed bij de schildervakanties van Catherine Gathier. Al jaren gaan wij naar deze prachtige locatie in de mooie natuur van Schouwen Duivenland. 

Wij bieden u een schildervakantie waar inspanning optimaal met ontspanning wordt gecombineerd. U verblijft in een gezellig en comfortabel huis met een heerlijke grote tuin, vlakbij gezellige dorpjes als Burg Haamstede en Renesse. Naast de professionele schilderworkshops die u volgt is er nog genoeg gelegenheid om de omgeving te verkennen. Leuke stadjes als Zierikzee en Middelburg liggen vlakbij en er is in Zeeland altijd iets leuks te doen of te bezoeken. Ons huis staat vlak naast het schitterende natuurgebied de Zepe Duinen en de omgeving is prachtig om mooie fietstochten te maken! En dit alles voor een betaalbare prijs.

De schildervakantie is inclusief alle compleet verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch en een heerlijk en uitgebreid dinner, koffie/thee etc. U heeft dus met recht vakantie!
Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops van Catherine, in een ontspannen sfeer. We schilderen bij mooi weer op locatie, in het atelier, in de fijne tuin met uitzicht over de velden en heuvels onder de mooie appelbomen of in het prachtige duingebied of aan het strand.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving en de prachtige natuur. 

 

We gaan naar Zeeland van vrijdag 26 augustus tot en met vrijdag 2 september 2022.

De schildervakantie is exclusief de materialen, deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Mocht u een startsetje verf en andere materialen aan willen schaffen, dan vindt u hier een mooie aanbieding die u desgewenst wordt thuis gestuurd. U hoeft er zelf niet opuit! Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Schildervakantie in Burgh Haamstede (Zeeland), te gast in de prachtige villa  "Haayman Hoeve".

Waar? Burgh Haamstede (Schouwen-Duivenland)

Wanneer?

Een heerlijke week van vrijdag 26 augustus tot en met vrijdag 2 september

Wat?

In dit prachtige, ruime, gezellige huis, dat van alle gemakken is voorzien hebben alle slaapkamers een eigen badkamer en toilet! De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste étage.
Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle smakelijke en uitgebreide maaltijden, ontbijt, lunch, dinner, koffie/thee etc.

7 Overnachtingen en 5 ochtenden schilderworkshop (9:00 - 13:00 uur)  vanaf € 885,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 150,-).

Corona: Mocht de reis door maatregelen van overheidswege geannuleerd moeten worden dan zoeken we naar een vervangende datum. Mocht deze datum u niet uitkomen dan krijgt u desgewenst een voucher of uw geld retour gestort.

Zeegezichten schilderen schilderworkshop Catherine Gathier

Schildervakantie Zeeland Burgh Haamstede Catherine Gathier

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Schildervakantie aquarel schilderen Catherine Gathier

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp, naar keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

 • het mengen en gebruiken van kleuren
 • het tekenen en vlot opzetten van een schets
 • het gebruik van  het  juiste perspectief
 • een schilderij van af het begin af aan opzetten en uitwerken
 • een schilderij in een spannende compositie zetten
 • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt 

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schelpen, potterie en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl.

De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u vervolgens een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht. Dat maakt het voor u eenvoudiger om een passende keuze te maken van materiaal en uitwerking. Niets is verplicht, u heeft zelf de regie. Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 12.30 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch.  De middag is vrij te besteden. U kunt lekker op pad in de omgeving maar u kunt natuurlijk ook nog even verder schilderen in bijvoorbeeld de fijne tuin met ruime terrassen, de omgeving of in het atelier.

De accomodatie

Schildervakantie strand en zee acryl Catherine Gathier

De Haayman Hoeve is een prachtig en compleet verzorgd huis. Alle slaapkamers hebben een eigen sanitair en bevinden zich op de eerste en tweede étage.  De ruime tuin rondom het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen.

Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we beschikken altijd over een apart atelier zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartenlust kunnen schilderen.  Direct bij het huis beginnen diverse routes waarlangs u heerlijk kunt wandelen of fietsen.  

Over de omgeving tijdens dit midweekje weg

Wist u dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft? Dit vergroot de kans om op locatie te kunnen schilderen. Niet alleen schilderen op het strand is een unieke ervaring, maar ook de prachtige, soms Middeleeuwse stadjes en dorpjes op Schouwen-Duiveland zijn met recht heel toepasselijk schilderachtig te noemen. Zierikzee, Middelburg, maar ook Veere, zijn steden met een prachtige oude stadskern en vele monumenten. 

Schildervakantie in Zeeland Catherine Gathier

Naast het huis ligt het prachtige natuurpark de Zepe Duinen. Dit park van Natuurmonumenten is een mozaïek van open duinen, waterpoeltjes, bosgebied en kruidrijk grasland. Pony's houden het gebied open door het te begrazen. 
Wandelen, fietsen, één van de mooie middeleeuwse stadjes bezoeken of gewoon heerlijk naar de duinen of het strand kan allemaal. Voor alles geldt: niets is verplicht, het is uw vakantie.

De schildervakantie is inclusief alle verzorgde maaltijden, u heeft dus met recht vakantie!

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Limburg en zeilen en schilderen op de Summertime

Vuurtoren Burgh Haamstede schilderlessen en schildervakantie Catherine Gathier

Workshop Water en Luchten schilderen

Hoe schilder je luchten, wolken en water? Reflecties en golven, avondlucht of donderwolken, tijdens deze workshop leert u alles over dit mooie onderdeel van de natuur!

Datum; donderdag 9 juni
Locatie: Vianen, Langeweg 2b. 

Tijd: 10.00 tot 16.30
Prijs € 105,- Inclusief alle materialen, koffie/thee, drankjes en een gezellige geheel verzorgde lunch

Eén van de mooiste onderwerpen die je kunt bedenken. Zeegezichten of water en luchten schilderen. De prachtige rust.. of juist de passie van een herfststorm. Schuimende golven of een verstilde waterplas. Landschap is altijd boeiend, maar nog niet altijd even makkelijk op het doek te krijgen.
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met alle aspecten van de water en lucht. We schilderen schuimende golven, wolkenluchten, (helm)gras in de duinen etc.  We werken naar eigen meegebrachte foto`s of aan de hand van één van de vele foto`s  uit het atelier. 
Prijs € 105,-  incl. alle materialen, schilderdoek, koffie/thee en een gezellige ugeheel verzorgde lunch.

image3 

Vrijdag 26 november 2021 Workshop Acrylic pouring/ Gieten met acryl
Locatie: Vianen, Langeweg 2a
Tijd: 14.00 tot 17.00

Prijs; € 50,-
Inclusief 3 doekjes, alle materialen, koffie/thee met wat lekkers en een drankje na afloop.

Een nieuwe en super interessante techniek, acrylic pouring of te wel acryl gieten, giettechnieken met vloeibare acrylverf

 

Nieuw in ons aanbod is deze nieuwe en super interessante techniek in acrylverf, het acrylic pouring of te wel het gieten met vloeibare acrylverf.
Tijdens deze workshop leer je diverse technieken in het gieten met acryl en toevoegingen zoals siliconen of additieven. Methodes zoals de fliptop methode, de swipe of het werken met negatieven passeren de revue. Door middel van deze verrassende techniek ontstaan prachtige vloeiende en kant-achtige of juist kleurrijke krachtige schilderijen.
Het mooie van deze methode is dat iedereen het kan leren en dat er geen specifieke schilderervaring noodzakelijk is! 

We maken een drie-tal doekjes waarbij er verschillende methodes gebruikt worden. U leert  in deze workshop de juiste hoeveelheden van de verschillende media, hoe e.e.a. te gebruiken en welke kleuren je gebruikt voor welke effecten. Mocht u nog tijd over hebben en de technieken ook op grotere doeken willen proberen dan is dit tegen een kleine meer (materialen) prijs ook mogelijk. 

Prijs: € 50.- 
Deze workshop is geheel verzorgd, inclusief drie doekjes, alle materialen, koffie/thee met wat lekkers en een duidelijk en overzichtelijk A 4 tje  waar de behandelde onderwerpen nog eens opstaan.

Catherine Gathier leert u alles op het gebied van portretschilderen in olieverf. 

LESSEN 7 x 2,5 uur vrijdagmiddag 13.30 / 16.00 uur, de volgende cursus start dit najaar.

In ons atelier voldoen we aan de Corona maatregelen, ook de 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen wij waarborchen.

 

We zetten een portret op in olieverf (naar eigen meegebrachte foto) en werken dit in diverse lagen uit.  Div. technieken in het schilderen met olieverf worden behandeld, ook leert u alles over gebruik van de juiste penseelstreek en het werken met div. media. Enige ervaring met schilderen is voor deze workshop 
een pré.
Prijs €  165,- exclusief gebruik van alle materialen en inclusief de ondergrond ( speciaal geprepareerd Mdf paneel en/of doek). Heeft u zelf geen olieverf materialen maar wilt u wel graag meedoen? Tegen een kleine vergoeding kunt u bij ons een startsetje kopen om aan deze cursus mee te doen.

Meer olieverf technieken? Stillevens schilderen leert u tijdens de cursus Olieverf fijnschildertechnieken.

Schildercursus waarin u alle technieken leert m.b.t. het schilderen met acryl, olieverf of aquarel. U kunt zowel een eigen onderwerp kiezen als dat u zich laat inspireren door het onderwerp dat wij u aanbieden.

LESSEN 11 x 2,5 uur woensdag- en donderdagochtend. Tijd; 9.30/12.00, de cursus is gestart in februari. De volgende cursus start op 15 en 16 september 2022.
In ons atelier voldoen we aan de Corona maatregelen, ook de 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen wij waarborchen. Mochten er door overheidsmaatregelen lessen uitvallen, dan worden deze lessen ingehaald en/of desgewenst online gegeven. 

Curcus Teken- en Schildertechnieken in olieverf en acryl, schilderlessen in div. media zoals olieverf, acryl en aquarel.

Prijs € 249,-  Op het atelier zijn schorten, papier, houtskool en potloden aanwezig. Ook schilderdoeken kunt u bij ons tegen inkoopsprijs aanschaffen.
U brengt zelf uw eigen schildermaterialen als verf en penselen mee en laat zich inspireren door het aangeboden onderwerp of bepaalt zelf uw eigen onderwerp.
Een lijstje met schildermaterialen die wij aanraden vind u hier!


%AM, %17 %041 %2014 %00:%juni

Wie is Catherine Gathier?

Catherine Gathier is de drijvende kracht achter de schildercursussen, schilderworkshops en schildervakanties.

Mijn naam is Catherine Gathier, in 1963 zag ik in de Bilt voor het eerst het levenslicht. Inmiddels ben ik een ervaren beeldend kunstenaar, met veel liefde voor het vak. In mijn atelier in Vianen werk ik, creëer ik en geef ik les.

Achtergrond van Catherine Gathier

Als kind was ik altijd al erg geïnteresseerd in het creëren van allerhande zaken, altijd op zoek naar vorm en materialen om iets te maken. Toch vond ik na diverse omzwervingen in reizen en banen pas na de geboorte van mijn oudste in 1990 de rust om me echt toe te gaan leggen op de beeldende kunst.

Opleiding van Catherine Gathier

Ik ben voornamelijk autodidact, in die zin dat ik geen academie heb gevolgd. Vanaf eind jaren '80 volgde ik regelmatig lessen en cursussen. Eerst bij een plaatselijke vereniging, later meer gericht bij inspirerende mensen waarvan ik graag meer wilde leren.  Leraren als Hans Leijerzapf, Mieke Schaper, Murielle Schellings en Joke Frima scherpten mijn kennis en kunde. Af en toe leidt mijn zoektocht naar de juiste input mij over de grenzen. Ik volgde meermaals een Summeracademy bij Joke Frima in Vissingy (Frankrijk). Ghislaine Ségal in Varage (Frankrijk) was de laatste waar ik inspiratie opdeed.

Schildertechnieken van Catherine Gathier

Alhoewel ik alle technieken wel beheers, gaat mijn voorkeur uit naar olieverf en acryl. Als realistisch kunstenaar werk ik het liefst naar de werkelijkheid. Daarbij besteed ik veel aandacht aan het vinden van de juiste compositie en een harmonisch kleurgebruik. Stilleven en het (Hollandse) landschap behoren tot mijn voornaamste onderwerpen.

unnamed

Bezigheden van Catherine Gathier

Ik schilder zelf graag op locatie in de natuur of in mijn atelier in Vianen. Daarnaast geef ik les in diverse technieken in mijn eigen atelier en verzorg ik van tijd tot tijd workshops en schildervakanties op diverse locaties in binnen- en buitenland.

Een aantal malen ben ik gevraagd in mijn discipline als beeldend kunstenaar voor televisieprogramma's zoals Verhuisbericht (Peter van de Vorst) en Nederland Vertrekt (Sylvana Simons).

Expositie en werk van Catherine Gathier

Mijn werk is te bekijken in mijn atelier in Vianen, daarnaast exposeer ik regelmatig verspreid over het land. Wilt u langs komen om mijn werk te bekijken of weten of (en waar) ik exposeer? Kijkt u dan even onder de link actueel, of belt u gerust eens om een vrijblijvende afspraak te maken.

%AM, %17 %041 %2014 %00:%juni

Nieuws en agenda voor het komend seizoen

Kunstmarkten, exposities en manifestaties.

Helaas is het afgelopen seizoen voor iedereen stiller geweest op het gebied van kunst manifestaties als dat ons lief was. En hoe jammer dat ook was het gaf de kunstenares de tijd om lekker op pad te gaan met verf en penselen. Ook de artikelen voor het kunsttijdschrift Atelier hielden haar bezig. Nieuwe schilderijen van Catherine kunt u hier zien!

Tijdens de schilder- en zeilvakantie in september kregen wij bezoek van Harrie Buitengewoon Actie. Hij maakte een schitterend en dynamisch filmpje van deze avontuurlijke zeiltocht!

Catherine exposeerde tot half november haar stillevens in de oude geschutsplaats en brasserie "la Capponière" in het vestingsstadje Gorinchem. Op 26 en 27 september deed zij mee aan de Open Atelier Route, op de Voorstraat 84 in VIanen. 

 

Ouder nieuws:

In 2018 is Catherine door de Kunstcommissie uitgeselecteerd om haar werk te exposeren tijdens de Kunstschouw  (15-24 juni) op Schouwen Duivenland! Het was een prachtige Kunstschouw met lekker weer en veel inspiratie.

Ook aan de Kunsttiendaagse in Bergen  heeft Catherine in 2018 en 2019 deelgenomen. Haar werk werd geexposeerd in de Finse Winkel en op de Merellaan.

 

Vorig seizoen exposeerde Catherine o.a. tijdens de kunsttiendaagse in Bergen, bij Galerie Deerenburg in Schoonhoven, tijdens het pinksterweekend op de Pinksterfair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats, tijdens de Kunstgein Atelier Route in Nieuwegein, en in de Grote kerk in Vianen, tijdens de sleepbootdagen in deze stad. Ook tijdens de Kunstschouw in Zeeland en op de Art Fair in Burgh Haamstede was het werk van Catherine Gathier te vinden en kon je haar persoonlijk aan het werk zien.

  

Expositie.
 Wilt u het werk van Catherine persoonlijk bekijken? U bent van harte welkom in het atelier in Vianen. Wilt u het werk van Catherine exposeren of met haar van gedachten wisselen over bijvoorbeeld een opdracht? Maakt u gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hieronder kunt u meelezen met eerder geschreven verslagen van de kunstenares. 

December,..het seizoen loopt al weer op zijn eind. Mooie dingen gemaakt met de cursisten. 
In de olieverf cursus zijn we bezig geweest met prachtige vuurtorens, de teken- en schildercursus besloot met een onderwerp wat beslist voor een hoop plezier zorgde, nl. portret en zelfportret.
Januari wordt voor mij een maand met meer rust in die zin dat ik geen les zal geven.  Ik ga een aantal dagen heerlijk naar de zon. In de loop van januari meer daarover. In februari beginnen mijn cursussen weer.

Pagina 1 van 3