Schildervakantie in het Brabantse land

 Zoekt u een leuke schildervakantie in Brabant?  Een prachtige omgeving en toch dicht bij huis, waar u een heerlijk ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderworkshops. Al jaren zijn de de schildervakanties van Catherine Gathier een gewilde vakantiebestemming. 

Nieuw in het aanbod is deze schildervakantie op de Moorselse Hoeve in Lierop. Ons huis ligt midden in de natuur en naast het bos en de Strabrechtse Heide. Een fijne omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De heide zal volop in bloei staan als wij deze mooie plek bezoeken. Hoe inspirerend wil je het nog hebben?

 

Dit ruime en comfortabele huis is van alle gemakken voorzien. Een fijn terras en heerlijke kruidentuin naast het huis nodigen uit om te relaxen.  In de omgeving kunt u prachtig wandelen en fietsen, langs de velden of het bos of over de bloeiende heide. Een heerlijke midweek schilderen, ontspannen, lekker eten en fijne inspirerende schilderlessen, een hele midweek om van dit moois te genieten!
De slaapkamers zijn in dit huis allemaal op de begane grond en hebben eigen sanitair. 
We gaan naar Brabant van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2024.

 

Een onvergetelijke schildervakantie voor een betaalbare prijs

 

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops van Catherine, in een ontspannen sfeer. We schilderen bij mooi weer op locatie, in het atelier, in de fijne tuin met of in het bos of op de heide.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving en de prachtige natuur. De schildervakantie is inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch en een mooi drie gangen dinner, koffie/thee etc. U heeft dus met recht vakantie! Deze week hebben we 3 schilderworkshops van 9.00 tot 12.30-13.00 uur, de vakantie is exclusief de materialen. Deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Schildervakantie in Brabant aan de rand van de Strabrechtse Heide

Waar? Moorselse Hoeve
Wanneer? Week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2024. Helaas is deze vakantie volgeboekt. Wilt u een plekje op de reservelijst? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.u dan gerust even.

Vrijblijvend een plekje op de wachtlijst? Stuurt u dan een mailtje of kijk eens bij de schildervakanties in de Ardennen of Zeeland!


Wat? Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, koffie/thee, jus d orange bij de lunch en het ontbijt.
4 Overnachtingen in verzorgde, complete en gezellige kamers met eigen sanitair en 3 schilderworkshops (9:00 - 13:00 uur). Prijzen vanaf € 565,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is  € 100,-).
De slaapkamers bevinden zich op de begane grond . Op deze sfeervolle locatie hebben alle slaapkamers EIGEN SANITAIR. 

   

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp naar eigen keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

 

  • het goed leren mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van hetjuiste perspectief
  • u leert hoe u een schilderij van af het begin af aan opzet en uitwerkt
  • hoe u uw schilderij in een spannende compositie zet
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt

 

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schilderen met paletmessen, en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van het materiaal en de uitwerking. Even zo goed heeft u vakantie; er is dan ook niets "verplicht". Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, daarna tanken we bij met een fijne lunch. De middag is vrij te besteden. U kunt lekker op pad in de omgeving maar u kunt natuurlijk ook nog even verder schilderen. `S Avonds rond zeven uur staat uw dinner alweer voor u klaar. 

De accomodatie

Ons onderkomen is het de gezellige en ruime Moorselse Hoeve.  Het sfeervolle huis is van alle gemakken voorzien. Voor het huis is een gezellig terras met ruim uitzicht en naast het huis een mooie kruidentuin. Op deze locatie hebben alle slaapkamers eigen sanitair.

Rondom het huis vind je veel mooie fiets en wandelroutes. Leuke dorpjes als Lierop, Deurne en een verassend compleet stadje als Helmond liggen naast "de deur".

Het huis is comfortabel en gezellig ingericht, de ruime tuin en terras voor het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen. Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we hebben veel ruimte in het huis tot onze beschikking, zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen.

De omgeving

Rondom het huis vindt u diverse wandel en fiets routes met prachtige uitzichten. (Electrische) fietsverhuur niet ver weg, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen. De natuur nodigt uit te ontdekken maar ook de dorpjes en stadjes zijn het bekijken waard. De bloeiende heide maakt dit hét moment om in dit deel van Brabant  te zijn.

Uiteraard kunt u het ook minder "actief" maken. Elk dorpje heeft vele terrasjes waar u heerlijk kunt vertoeven en ook in de tuin of het bos of de heide kunt u heerlijk ontspannen zitten. Kortom, een vakantie geheel naar uw eigen wens, waar alles mag en niets hoeft.

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Zeeland en in de Ardennen