Schildervakantie in het Brabantse land

Leren schilderen op vakantie, in het prachtige nationaalpark de Loonse en Drunense duinen? Catherine Gathier verzorgt schildervakanties op toplocaties!

 

Heeft u zin in een schildercursus op het Brabantse land, midden in de natuur waar wij voor u een heerlijke ontspannen vakantie combineren met leerzame schilderlessen? Dan bent u bij Catherine Gathier aan het juiste adres. Zij verzorgt al vele jaren fijne schildervakanties op diverse locaties in binnen- en buitenland!

Nieuw in het aanbod is een schildervakantie bij het gezellige dorpje Loon op Zand, aan de rand van een prachtig bos en stuifduinen gebied. We zijn te gast in de Suikerberg, een mooi, gezellig en licht huis  aan de rand van de Loonse en Drunense duinen. U hoeft geen ervaren kunstenaar te zijn om u te laten inspireren door de mooie bossen en heidevelden in de omgeving. Mooie stadjes zoals `s Hertogenbosch, Tilburg en Waalwijk met hun gezellige terrassen, mooie musea en ruime winkelaanbod zijn vlakbij. Fiets- en wandelroutes beginnen letterlijk voor de deur!
Het huis heeft slaap- en badkamers op zowel de begane grond als de bovenverdieping. Op deze leuke locatie zijn er ook kamers met eigen sanitair beschikbaar!  
Heerlijk het seizoen inluiden of nazomeren op een schildervakantie om nooit te vergeten.

 

Schildertechnieken leren of verbeteren met Catherine Gathier

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops van Catherine, in een fijne en ontspannen sfeer. Als het weer het toestaat schilderen we op locatie, of anders in het ruime en lichte atelier of in de riante tuin met zijn grote terras.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving en de prachtige natuur. De schildervakantie is inclusief alle verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch een heerlijk drie gangen dinner, koffie/thee etc. U heeft dus met recht vakantie!
De schildervakantie is exclusief de materialen, deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Mocht u een startsetje verf en andere materialen aan willen schaffen, dan vindt u hier een mooie aanbieding die u desgewenst wordt thuis gestuurd. U hoeft er zelf niet opuit. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Schildervakantie op het Brabantse land

Waar? De ruime vakantiewoning "de Suikerberg" aan de rand van de Loonse en Drunense duinen
Wanneer?

Maandag 13 september t/m vrijdag 17 september 2021 (Vol Wilt u op de reservelijst? Het kan wel eens gebeuren dat er door annulering een plekje vrijkomt. Stuur dan even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Wat?

Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle verzorgde maaltijden, koffie/thee enz.
4 Overnachtingen en 3 ochtenden (9:00 - 13:00 uur) les vanaf € 425,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 90,-).
Op deze sfeervolle locaties zijn er ook kamers met EIGEN SANITAIR beschikbaar tegen een meerprijs van € 80- p.p. o.b.v. twee persoonskamer en € 100 o.b.v. een éénpersoonskamer (douche én toilet).
Ook zijn er kamers met een eigen toilet op de kamer beschikbaar tegen een meerprijs van € 40- p.p. o.b.v. twee persoonskamer en € 60 o.b.v. een éénpersoonskamer! 

 

Wat kunt u verwachten tijdens op de schildercursus van Catherine Gathier?

De lessen

 

Uiteraard bepaalt u zelf uw eigen werkstijl,  maar er zal aandacht worden besteed aan een aantal onderwerpen en technieken, waaronder:

  • het mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van  het  juiste perspectief
  • een schilderij van af het begin af aan opzetten en uitwerken
  • een schilderij in een spannende compositie zetten
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt 

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, venstertjes, potterie en het schilderen van tuinen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden, hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van materiaal en uitwerking. Uiteraard heeft u alle vrijheid en is er niets verplicht. Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

De dagindeling van uw schildervakantie

's Morgens tussen 9.00 en 12.30 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch. De middag is vrij te besteden. U kunt de middag gebruiken om lekker op pad te gaan in de mooie omgeving, een museum te beozoeken of heerlijk te ontspannen in de nabijgelegen Thermen of in de tuin, maar u kunt ook nog even lekker doorschilderen, op het atelier of in het landschap, op de heide, in de tuin rondom het huis of in het atelier. De omgeving van de schilderlocaties leent zich tevens voor een heerlijke wandeling of een bezoek aan één van de mooie stadjes in de buurt.

Voor alles geldt: niets is verplicht. Het is uw vakantie en vrijetijdsbesteding. Genieten is het belangrijkste.

Over de schilderlocatie en de omgeving

De Suikerberg ligt op loopafstand van het gezellige dorpje Loon op Zand. Mooie steden als s Hertogenbosch, Waalwijk en Tilburg zijn vlakbij, maar ook de heidevelden van de Campina zullen prachtig in bloei staan. Fietsen kunt u natuurlijk meenemen maar ook huren in het dorp. De fiets-en wandelroutes liggen pal voor de deur en in deze streek vind je veel cultuur en musea die echt een bezoekje waard zijn.

De accomodatie 

 U heeft in de Suikerberg de keuze uit één of twee persoonskamers, op  de begane grond of de bovenverdieping. In deze sfeervolle locatie is zijn er ook kamers met eigen sanitair ( douche en toilet of alleen toilet) beschikbaar!
Er is een ruime tuin rond het huis, en een fijn en gezellig terras. Als bonus beschikt de Suikerberg over een super gezellig overdekte buitenhuis/terras met eigen houtsteenoven! Wie weet bakken we deze vakantie onze eigen pizza`s!

Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we beschikken altijd over een aparte atelier ruimte zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen. 

Ook een niet schilderende partner is van harte welkom. De omgeving biedt genoeg te doen voor iedereen. De schildervakantie is op basis van volledig pension, dus inclusief ontbijt, lunch, uitgebreid dinner en koffie en thee. 

 

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Zeeland en in Limburg!