Schildercursus met beeldend kunstenaar Catherine Gathier

Een schildercursus volgen onder professionele begeleiding van een ervaren kunstschilder

Heeft u altijd al willen leren tekenen en schilderen? Jezelf creatief uiten is iets dat altijd weer veel voldoening geeft. U hoeft zelf geen kunstenaar te zijn om toch heel veel plezier te beleven aan het schilderen en tekenen. Het is een ontspannende hobby die je hoofd helemaal leegmaakt en je hart vol inspiratie achterlaat. 
Catherine Gathier biedt u vele soorten schildercursus en schilderworkshops. Zowel in een specifiek onderwerp of in een bepaalde verfsoort als een meer algemene cursus waar je allerhande schildertechnieken leert en leert werken aan de ontwikkeling van je eigen kennis en kunde.

Het actuele aanbod vindt u hier!

Ook als u van uzelf vindt dat u geen teken- of schildertalent hebt, wil dat niet zeggen dat u zich niet op het creatieve pad kunt begeven. Juist als u niet beschikt over de juiste technieken is het volgen van een cursus een aangename beleving. Maar ook als u al enige ervaring heeft kan de begeleiding van een kunstenaar tot nieuwe inzichten, technieken en inspiratie leiden. Tijdens de cursussen wordt rekening gehouden met ieders individuele niveau, de begeleiding wordt aan uw persoonlijk wensen aangepast. Kortom: jong of oud, ervaren of niet, de cursussen zijn voor iedereen geschikt.

Wilt u individueel een extra invulling geven aan uw vrije tijd, of misschien met vrienden, collega's of familie een leuke, creatieve tijd beleven? Meldt u dan aan voor een inspirerende meerdaagse schilder- of tekencursus onder begeleiding van Catherine Gathier. Voor een eenmalige creatieve dag, ochtend of middag geeft Caherine ook workshops.

Praktische informatie over de schildercursussen

U kunt meedoen aan een schildercursus van 11 lessen waarbij diverse onderwerpen en technieken de revue passeren zoals:

  • Landschap schilderen in meerdere seizoenen
  • Abstraheren, impressionisme, realisme
  • Hoe vorm te krijgen in je onderwerp
  • Het belang van een goed compositie
  • Allerlei technieken om bepaalde effecten in je schilderij te bereiken
  • Penseelvoering, hoe schilder je nu precies water, wolken, stofuitdrukking etc.

Meerdere keren per jaar starten er nieuwe series schilderlessen; de volgende serie start op woensdagmorgen en donderdagmorgen 2 en 3 februari 2022.

De locatie

Catherine geeft cursussen vanuit haar eigen ruime en sfeervolle atelier 'De Stek' in Vianen.  De Stek is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Atelier de Stek is gevestigd aan: De Langeweg 2A te Vianen. 

De materialen

Op het atelier zijn schorten, papier, houtskool en potloden aanwezig. Ook schilderdoeken kunt u bij ons tegen inkoopsprijs aanschaffen.
U brengt zelf uw eigen schildermaterialen als verf en penselen mee en laat zich inspireren door het aangeboden onderwerp of bepaalt zelf uw eigen onderwerp. Mocht u tegen een gereduceerd tarief een "startsetje"materialen willen aanschaffen, dan hebben wij dat voor u.

Een lijstje met schildermaterialen die wij aanraden vind u hier! 
Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. U kunt in het atelier met behulp van een zeer vriendelijk geprijsd "proefsetje" vele materialen uitproberen. We werken onder andere met:

Acrylverf is een sneldrogend medium. Een voordeel is dat het dusdanig snel droogt dat er weinig tijd overheen gaat alvorens u een nieuwe schilderlaag kunt aanbrengen. Een nadeel kan zijn dat u relatief weinig tijd heeft om wijzigingen aan te brengen. De kleuren van acryl zijn vaak heel helder.

Olieverf droogt langzaam. Hierdoor is het lange tijd mogelijk delen te verwijderen of bij te werken. Een nadeel is wel dat u soms geduld moet hebben voordat u verder kunt met uw schilderij. De kleuren van olieverf zijn heel warm en intens en hebben een bijzondere glans.

De kosten

De tarieven zijn per cursus of workshop verschillend, voor een indicatie kunt u op de pagina Prijzen kijken, of mailen voor het actuele aanbod. De schildercursussen zijn exclusief het gebruik van materialen. De één- of twee daagse schilderworkshops zijn volledig verzorgd en inclusief koffie of thee, een gezellige geheel verzorgde lunch en gebruik van alle schildermaterialen. 

Bij inschrijving wordt een deel van het cursusgeld gevraagd als aanbetaling. Het resterende bedrag kunt u voor aanvang cursus voldoen, of contant bij de cursus zelf.