Actueel en agenda

Nieuws en agenda voor het komend seizoen

Kunst 10 daagse in Bergen! 

Catherine exposeert tijdens de kunsttiendaagse op de Breelaan 28 en de Kerkstraat 6 in Bergen. 

Zij is zelf dagelijks aan het werk. U bent van harte welkom om haar persoonlijk te ontmoeten en haar werk te bekijken.
De kunst tiendaagse in Bergen is een bekend en inmiddels beroemde kunst manifestatie waarin tientallen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun werk exposeren, demonstraties geven en u alles kunnen vertellen over de technieken die zij hanteren.

Bent u op zoek naar iets speciaals of wilt u zelf wellicht een bepaald kunstwerk laten maken? U bent van harte welkom op de Breelaan 28 waar Catherine aan het werk zal zijn.

 

De schildercursussen van het najaar zijn begonnen!

Op woensdag of donderdagmorgen hebben we de cursus Schildertechnieken olieverf en acryl. Op woensdagmiddag vindt u de cursus Intensieve cursus Teken- en Schildertechnieken 
De vrijdagmiddag wordt er geschilderd in Olieverffijnschildertechnieken een stilleven, of kunt u portretschilderen in olieverftechnieken naar eigen meegebrachte foto.

In september was er de schilderworkshops  Schilderen op hout , deze workshop was een succes en gaan we ook het komende voorjaar weer aanbieden!
Ook de klassieker Water en luchten schilderen, die inmiddels helaas volgeboekt is zullen we in het volgende seizoen herhalen.
NIEUW dit seizoen; op zaterdag 18 november gaan we aan de slag met het medium aquarel tijdens onze èèndaagse workshop aquarelleren. Hiervoor zijn nog enkele plekjes vrij!
Als onderwerp gaan we aan de slag met de vele prachtige technieken die je kunt gebruiken om een mooi en schilderachtig landschap te aquarelleren of om een mooi bloemenschilderij te maken.

 

De SCHILDERIJEN van Catherine kunt u zien op diverse Kunstmarkten en Kunstmanifestaties. Wilt u op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunstmarkten, exposities en manifestaties.

 

Expositie schilderijen: tot eind oktober in Galerie Deerenburg, Haven 40 in Schoonhoven.

Het komende seizoen kunt u het werk van Catherine bekijken tijdens diverse kunstmanifestaties en exposities in:

 zaterdag 10 september Buren ( Gld)Kunstmarkt in Buren waar meer dan 90 exposanten hun werk zullen laten zien. Catherine exposeert haar schilderijen en geeft schilderdemonstraties.

 zaterdag 17 september Kunst en Hobby markt IJsselstein, Kasteellaan. Haar schilderijen zijn te zien tijdens deze gezellige kunst en hobbymarkt. Catherine is daar tevens aan het werk.

*  zondag1 oktober Kunstmarkt Nieuwegein Jutphaas tijdens deze grote en bekende kunstmarkt, kunt u het werk van Catherine bekijken, ook geeft zij demonstraties in diverse schildertechnieken.

 

Catherine Gathier is ook dit jaar geselecteerd om te exposeren op de kunst 10 daagse in Bergen van 20 tot 30 oktober 2017. Zij exposeert op de Breelaan 28 en in de Finse Winkel op de Kerkstraat 6 in Bergen.
De kunsttiendaagse is een kunstmanifestatie die al jaren vele bezoekers trekt. tientallen exposanten, galerieen maar ook winkels etc. presenteren een bonte verzameling van vele kunstwerken. Het geheel wordt omlijst met theater en muziek. Een absolute aanrader voor een bezoek van èèn of meerdere dagen!

 

Eerder dit seizoen exposeerde Catherine o.a. tijdens het pinksterweekend op de Pinksterfair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats, tijdens de Kunstgein Atelier Route in Nieuwegein, en in de Grote kerk in Vianen, tijdens de sleepbootdagen in deze stad. Ook tijdens de Kunstschouwe in Zeeland op de Art Fair in Burgh Haamstede was het werk van Catherine Gathier te vinden en kon je haar aan het werk zien met diverse Schilderdemonstraties.

  

 

Expositie.
De schilderijen worden op het moment geexposeerd in Galerie Deerenburg, Haven 40 in Schoonhoven. U bent daarnaast natuurlijk altijd van harte welkom in het atelier in Vianen. Wilt u het werk van Catherine exposeren of graag eens persooonlijk bekijken? Maakt u gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hieronder kunt u meelezen met eerder geschreven verslagen van de kunstenares. 

December,..het seizoen loopt al weer op zijn eind. Mooie dingen gemaakt met de cursisten. 
In de olieverf cursus zijn we bezig geweest met prachtige vuurtorens, de teken- en schildercursus besloot met een onderwerp wat beslist voor een hoop plezier zorgde, nl. portret en zelfportret.
Januari wordt voor mij een maand met meer rust in die zin dat ik geen les zal geven.  Ik ga een aantal dagen heerlijk naar de zon. In de loop van januari meer daarover. In februari beginnen mijn cursussen weer.

November

November,..herfst in het land, heerlijk om dan in mijn fijne zolderatelier aan het werk te zijn terwijl de regen op het dak klettert.  De bomen hebben al hun blad verloren, de kleuren zijn vervaagd tot honderd tinten grijs, blauw en bruin. Toch heeft dit Hollandse Palet ook zijn charme. 
Met name de water landschappen kunnen prachtig zijn met zo`n mooie weerkaatsing van de lucht. Komend voorjaar hebben we de workshop ZEEGEZICHT schilderen op het programma. Ook al weer zo`n fijn onderwerp om te schilderen.

dageraad acryl groot

Oktober

Oktober,..was een maand die uitzonderlijke temperaturen liet zien. Eind van de maand zat ik nog heerlijk in de tuin in Tshirt en op blote voeten. Dat in combinatie met de kleurende bomen was een cadeautje van het zuiverste water.
Deze maand zijn de cursussen allemaal opgestart. Met de olieverffijnschildertechnieken zijn we bezig aan een schilderijtje van Glas met Lampionnetjes, ook de herfst was een dankbaar onderwerp. Leuk om daar zelf ook weer eens mee bezig te zijn. Van de zomer heb ik veel landschappen geschilderd tijdens mijn "uitjes" maar stillevens is ook weer heerlijk om te doen.

Ook een stilleven van kastanjes dat ik al heel erg lang geleden had opgezet in een onderschildering; heb ik deze maand afgemaakt. Totaal anders als dat ik het in de planning had, maar ik ben zelf heel gelukkig met het resultaat.
Er gaat werkelijk niets boven een schilderij dat "lekker loopt" en naar je zin wordt....!

September

September,.... Ook in Frankrijk hebben we heerlijk  weer gehad. De omgeving van het kasteel Salorges is zo mooi, de tuin is een juweeltje, elk hoekje levert haast een mooi schilderij op.

Een week van zon, schilderen en heerlijk verwend worden met het culinaire talent van Elly Hekman.... we zijn weer helemaal opgeladen voor het komende seizoen.
September is ook de maand van de kunstmarkten. Achtereenvolgens op zaterdag 21 september, de kunstmarkt in de Bilt, op 27 en 28 september de Open Atelier route hier in Vianen en op zondag 6 oktober in Wijk bij Duurstede.

Augustus

Augustus,.... het weer deze zomer was echt subliem. Tropische temperaturen, heerlijk! Van deze luxe omstandigheden profiteren we vollop tijdens onze schildervakanties in Limburg. S Morgens schilderen en s middags de fijne kookworkshops van Wilma van Asperen ( http://www.catootje.nl).
Als laatste schildervakantie van dit seizoen hebben we nog een weekje Frankrijk te goed. Het zijn voor mij altijd intensieve weken maar het is heerljk om je werk zo met een beetje vakantie te combineren.

Pagina 1 van 8