Schildercursus van Catherine Gathier

Schilderen als creatieve uitlaatklep met Catherine Gathier

Schilderen werkt voor iedereen - jong of oud, getalenteerd of niet - als een uitlaatklep die enorm veel positieve energie geeft. Naar buiten brengen wat u van binnen raakt, is inspannend en ontspannend tegelijk. Met schilderen kunt u uw eigen versie van schoonheid overbrengen op het doek. Wilt u leren schilderen of uw schildertechnieken verbeteren en zoekt u een schildercursus waarvan u echt wat opsteekt? U bent bij Catherine Gathier aan het juiste adres.

Kijk voor het actuele cursusaanbod onderaan deze pagina.

Wat doet Catherine Gathier?

Catherine Gathier heeft jarenlange ervaring in het lesgeven en publiceert regelmatig in het vaktijdschrift Palet. Haar schilderlessen zijn zodanig opgebouwd dat u door middel van intensieve aandacht en een duidelijke uitleg ook werkelijk vorderingen zult maken. Tijdens de lessen zal ook regelmatig het een en ander worden voorgedaan, zodat het ook voor mensen zonder enige schilderervaring goed te volgen zal zijn.

Kennis en ervaring delen met gedreven cursisten is bijzonder leuk om te doen en die passie voor het vak straalt Catherine ook uit. Het is iedere keer weer een bijzondere ervaring om de deelnemers enthousiast te laten vertrekken met nieuwe kennis, schildertechnieken en bovenal het gevoel ook écht iets te hebben geleerd

Met de professionele schilderlessen van Catherine Gathier boekt u echt resultaat.

 

Praktische informatie over de schildercursus

Onderaan deze pagina vindt u het volledige cursusaanbod waarbij de exacte locatie per cursus wordt vermeld. Alle cursussen zijn inclusief koffie en thee en (gebruik van) schildermaterialen. Bij enkele cursussen dient u zelf de ondergrond mee te nemen of deze tegen groothandelprijzen aan te schaffen in het atelier. 

De schildercursussen worden gegeven in "de Stek" in Vianen, 15 kilometer onder Utrecht). De  lessen worden gegeven in het gebouw van HSV de Reiger; "De Stek". Dit vindt u op het Hazelaarsplein 3 in Vianen. Een preciezere locatiebeschrijving vindt u hier. Wanneer u in Vianen de borden "Stadshof" volgt en daarna de borden "P Stadshof" komt u bij het gebouw uit.

Bent u op zoek naar een speciale workshop of een creatief uitje voor bedrijven?

Catherine geeft ook schilderworkshops in Vianen of op locatie, waarbij alles geheel voor u wordt verzorgd.  Wilt u van uw vrijgezellenfeest, personeelsuitje, teambuildingsessie of een speciale verjaardag een kleurrijke en leerzame ervaring maken? Kijkt u dan eens op deze pagina.

 

Schilderlessen en schildercursussen

Hieronder vindt u het aanbod van het najaar 2016.. Wilt  u zich abonneren op de nieuwsbrief die een paar keer per jaar wordt verstuurd? U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Catherine Gathier vrijblijvend aanmelden, door in het onderwerp 'folder' en/of 'nieuwsbrief' te melden.

Cursus Teken- en Schildertechnieken in olieverf, acryl en/of aquarel.

Lessen: 12 x 2½ uur op de woensdag- en donderdagochtend
Tijd: 9:30 - 12:00 uur
Start: donderdag 14 september en woensdag 20 september 2017.
Locatie: "de Stek", Hazelaarsplein 3, Vianen

Tijdens deze lessen werkt u met diverse technieken op het gebied van tekenen en schilderen. U schildert met meerdere materialen en er komen verschillende onderwerpen aan bod.
Enkele voorbeelden van de vele cursusonderwerpen die aan bod komen:

 • tekenen
 • schilderen van landschappen
 • dieren schilderen
 • het realisme
 • abstraheren
 • werken met modellen 

Deze cursus is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Het is een fijne manier om te bekijken wat u nu precies het beste ligt of om uw vaardigheden te verbeteren. 

Cursuskosten: Prijs € 229,-  voor 12 lessen. Op het atelier zijn schorten, papier, houtskool en potloden aanwezig. Ook schilderdoeken kunt u bij ons tegen inkoopsprijs aanschaffen.
U brengt zelf uw eigen schildermaterialen als verf en penselen mee en laat zich inspireren door het aangeboden onderwerp of bepaalt zelf uw eigen onderwerp. 
Een lijstje met schildermaterialen die wij aanraden vind u hier!

Schildercursus tekenen en schilderen Catherine Gathier

 

Cursus Basistechnieken Tekenen- en Schilderen

Lessen: 8 x 2½ uur op de woensdagmiddag
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
Start: woensdag 20 september 2017.
Locatie: "de Stek", Hazelaarsplein 3, Vianen

Tijdens deze lessen werkt u met diverse technieken op het gebied van tekenen en schilderen. U krijgt een gedegen basis van het tekenen en schilderen waarop u verder kunt bouwen.
U schildert met meerdere materialen en er komen verschillende onderwerpen aan bod.
Enkele voorbeelden van de vele cursusonderwerpen die aan bod komen:

 •  hoe leer je nu eigenlijk te tekenen
 • kleuren mengen en gebruiken
 • het belang van een goed compositie
 • hoe zet je een schilderij op en werk je het uit?
 • abstraheren
 • werken met modellen 

Deze cursus is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Het is een fijne manier om te bekijken wat u nu precies het beste ligt of om uw vaardigheden te verbeteren. 

Cursuskosten: Prijs € 189,-  voor 8 lessen.  De cursus is inclusief gebruik van alle materialen zodat u alles vrijelijk kunt uitproberen!

 

Cursus Olieverf portret schilderen of olieverf Fijnschildertechnieken

Lessen: 8 x 2½ uur op de woensdag- en donderdagochtend
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
Start: vrijdag 30 september 2017.
Locatie: "de Stek", Hazelaarsplein 3, Vianen

U leert diverse technieken in het schilderen met olieverf. We maken een prachtig stilleven in de stijl van de hedendaagse fijnschilders of passen de technieken toe bij het schilderen van een goed gelijkend portret.  We werken naar de werkelijkheid en naar eigen meegebrachte foto. De technieken die aan bod komen zijn o.a.

 • nat in nat werken
 • glaceren
 • penseelvoering
 • compositie en contrasten
 • uithalen
 • droge kwast technieken

Deze cursus is geschikt voor zowel gevorderden als beginners. Het is een fijne manier om diverse olieverftechnieken te leren of uw kennis te verbeteren.

Cursuskosten: Cursuskosten: Prijs € 189,-  voor 8 lessen.  De cursus is inclusief gebruik van alle materialen zodat u de materialen vrijelijk kunt uitproberen!

 

Schilderworkshops

Catherine Gathier verzorgt ook gezellige, inspirerende workshops, die voor veel gelegenheden geschikt zijn. Teamuitjes, een vriendinnendagje, familiefeesten of personeelsuitjes worden gegarandeerd een creatief feestje met een schilderworkshop. Nieuwsgierig? Kijk dan bij de schilderworkshops voor het volledige aanbod.