Schildervakantie in Limburg met Catherine Gathier

Heeft u zin in een schildercursus dicht bij huis, waar u een heerlijk ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderlessen? Dan zit je goed bij de schildervakanties van Catherine Gathier. De reis brengt ons dit jaar naar de prachtige hoeve Elzet. Een mooi en schilderachtig gehuchtje op een steenworp van het gezellige Mechelen. Ons huis is van alle gemakken voorzien en in de hoeve Elzet zijn alle kamers voorzien van eigen sanitair.

Midden in de natuur, maar in de nabijheid van bijzondere steden als Aken, Luik en Maastricht ligt deze mooie en sfeervolle woning. De hoeve heeft een van sfeer en gezelligheid maar daarnaast ook alle luxe.  Een prachtig uitzicht, een mooie sauna, een heerlijke besloten tuin en schitterende slaapkamers met eigen sanitair! En we hebben dit jaar een hele week om van dit moois te genieten!

Aan de achterzijde van het huis vindt u een mooie besloten tuin met een heerlijk terras, waar het uit de wind en in de zon prima toeven is. In de omgeving kunt u fijn wandelen of fietsen, langs de velden of in het nabijgelegen bos. Achter elke bocht schuilen mooie vergezichten met leuke dorpjes en vakwerkhuisjes! De slaapkamers bevinden zich zowel op de begane grond als op de etage. De gezellige woonkamer met eetgedeelte biedt vrij uitzicht over het terras en het dal achter het huis. In dit verzorgde huis heeft elke slaapkamer goede boxspring bedden en EIGEN SANITAIR

We gaan naar Limburg van maandag 7 tot en met maandag 14 augustus 2023.

 

Deze schilderlocatie is niet alleen uitermate geschikt voor het schilderen van de sprookjesachtige landschappen, u kunt er ook heerlijk wandelen of fietsen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden in de directe omgeving die u toegang verschaffen tot mooie vergezichten, vakwerkhuisjes en een prachtige natuur. De bijzondere steden Aken, Maastricht en Luik zijn eveneens goed bereikbaar. Een onvergetelijke schildervakantie voor een betaalbare prijs

Schildertechnieken leren of verbeteren met Catherine Gathier

Nieuw in ons aanbod is de mooie recentelijk volledig gerenoveerde hoeve Elzet. Een heerlijke midweek in deze prachtige voerstreek, tussen de heuvels en de fijne wandel- en fietsroutes. Schitterende kamers- allen met eigen sanitair, een uitzicht om van te watertanden, een heerlijk sauna, en natuurlijk een alle tijd om te schilderen,  te wandelen, mooie stadjes te bezoeken en gewoon weg te genieten.  Dat is wel een hele fijne invulling van een paar heerlijke dagen voor jezelf!

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops van Catherine, in een ontspannen sfeer. We schilderen bij mooi weer op locatie, in het atelier, in de fijne tuin met uitzicht over de velden en heuvels of in het prachtige Limburgse heuvellandschap zelf.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving en de prachtige natuur. De schildervakantie is inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch en een heerlijk drie gangen dinner, koffie/thee etc. U heeft dus met recht vakantie!
De schildervakantie is inclusief alle verzorgde en smakelijke maaltijden, koffie/thee/jus etc. bij het ontbijt-de lunch, 5 schilderworkshops van 9.00 tot 12.30-13.00 uur en exclusief de materialen. Deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Schildervakantie in Mechelen (het Limburgse heuvelland), te gast in "Hoeve Elzet".

Waar? Elzet 

Wanneer? Week van maandag 7 tot en met maandag 14 augustus 2023 VOL, deze week zit helaas volgeboekt, wilt u vrijblijvend op de wachtlijst? Dit kan, mocht er een annulering zijn dan krijgt u een seintje.


Wat? Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, koffie/thee enz.
7 Overnachtingen in prachtige en gezellige kamers met eigen sanitair en 5 schilderworkshops (9:00 - 13:00 uur). Prijzen vanaf € 915,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is  € 150,-).

De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste étage. Op deze sfeervolle locaties hebben alle slaapkamers EIGEN SANITAIR. 

               Corona: Mocht de reis door maatregelen van overheidswege geannuleerd moeten worden dan zoeken we naar een vervangende datum. Mocht deze datum u niet uitkomen dan krijgt u desgewenst een voucher of uw geld retour gestort.

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Schildervakantie Limburg aquarelleren Catherine Gathier

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp naar eigen keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

  • het goed leren mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van hetjuiste perspectief
  • u leert hoe u een schilderij van af het begin af aan opzet en uitwerkt
  • hoe u uw schilderij in een spannende compositie zet
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schilderen met paletmessen, en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van het materiaal en de uitwerking. Even zo goed heeft u vakantie; er is dan ook niets "verplicht". Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een fijne lunch. De middag is vrij te besteden. U kunt lekker op pad in de omgeving maar u kunt natuurlijk ook nog even verder schilderen in bijvoorbeeld de ruime tuin met uitzicht over de heuvels en velden. `S Avonds rond zeven uur staat uw dinner alweer voor u klaar.

De accomodatie

Schildervakantie in Limburg voorbeelden waterlelies Catherine Gathier

Ons onderkomen is de mooie en recentelijk compleet gerenoveerde "hoeve Elzet" in Elzet, vlak bij het gezellige Gulpen.  Het prachtige en sfeervolle huis is van alle gemakken voorzien. Achter het huis is een gezellig terras met een mooie en besloten tuin. Op deze locatie hebben alle slaapkamers eigen sanitair.

Rondom het huis vind je veel mooie fiets en wandelroutes. 

Het huis is comfortabel en gezellig ingericht, de ruime tuin achter het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen. Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we hebben veel ruimte in het huis tot onze beschikking, zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen.

De omgeving

Rondom het huis vindt u diverse wandel en fiets routes met prachtige uitzichten. Fietsverhuur is niet ver weg, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen. Steden als Maastricht. Luik en Aken zijn goed bereikbaar. Zuid-Limburg is misschien wel de meest schilderachtige streek van Nederland. 

Uiteraard kunt u het ook minder "actief" maken. Elk dorpje heeft vele terrasjes waar u heerlijk kunt vertoeven en ook in de tuin of langs een riviertje in de buurt kunt u heerlijk ontspannen zitten. Kortom, een vakantie geheel naar uw eigen wens, waar alles mag en niets hoeft.

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Zeeland