Oktober 2011

Oktober 2011

n Oktober zijn we weer begonnen met de serie lessen Olieverf fijnschildertechnieken. Daarnaast kregen we bezoek van Joke Frima die als gastdocent was uitgenodigd. Prachtige schilderijen zijn het resultaat van beide series lessen.  In het "seizoen" zoals ik deze maanden maar ben gaan noemen heb ik soms te weinig tijd om zelf te schilderen. Ik mis dat dan ook echt en het bezoek van Joke geeft mij weer een mooi 'excuus' om weer een aantal dagen heerlijk zelf te schilderen. Het koffiepotje was daarvan het resultaat.
De rode potjes die op de foto`s staan hebben we momenteel als onderwerp in de Fijnschildertechnieken, een derde rood schaaltje staat al klaar om van deze rode emaille atributen een serie van drie te maken. Nu nog even piekeren met wat ik het schaaltje ga combineren....!

Naast de reguliere lessen Teken- en schildertechnieken zijn we deze maand gestart met een serie specifieke tekenlessen. Intensieve lessen waarin je de basistechnieken van het tekenen leert. Niet altijd even makkelijk om uit te leggen en ook niet altijd even makkelijk om te snappen ( als ik de cursisten mag geloven!), maar nu al na een drietal lessen met behoorlijke resultaten!