Schilderen in de stijl van Herman Brood

Een unieke schilderworkshop, in het stedelijk museum Vianen met de kunst van Brood om je heen! Hoe inspirerend wil je het hebben?!

Workshop Schilderen in de stijl van Herman Brood

Datum: maandag 16 april en/of maandag 23 april
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Prijs: € 47,50 voor één dagdeel en € 95,- voor twee dagdelen
Inclusief: alle  materialen, koffie/thee met wat lekkers, entree voor het stedelijk Museum Vianen

Dit voorjaar biedt het Stedelijk Museum Vianen bij de tentoonstelling Herman Brood met unieke schilderijen, zeefdrukken en tekeningen in samenwerking met schilderdocente Catherine Gathier een bijzondere workshop aan! U kunt uw eigen schilderij maken in de stijl van Brood. De originele kunst van Brood hangt om u heen, de inspiratie is dus letterlijk heel dichtbij!

U gaat een onderwerp naar eigen keuze uitvoeren in de stijl die zo kenmerkend is voor Herman Brood. Spontane snel neergezette toetsen, woorden die het beeld nog verder versterken, soms met gebruik van eigengemaakte sjablonen, spetters en krachtige vormen.  Een vaak primair kleurgebruik en figuren teruggebracht tot hun absolute essentie. Na een korte presentatie, met foto`s en film, van zijn manier van werken en het maken van enkele verkennende schetsen gaat u aan de slag met acryl op schilderdoek.

 

herman brood workshop museum vianen


Ervaring is voor deze speciale schilderworkshop niet nodig. Catherine begeleidt u stap voor stap door het proces. Aan het eind van deze workshop van een of twee middagen bent u de trotse eigenaar van een uniek schilderij. Omdat Herman Brood meestal groot werkte en dit de spontaniteit ten goede komt, werken we op een doek van 50 x 70 cm. Wilt u liever schilderen op een afwijkend formaat dan is dit ook mogelijk.

De workshop beslaat één of twee dagdelen, maandag 16 april en/of maandag 23 april van 14.00 tot 17.00 uur in het Stedelijk Museum Vianen. De prijs voor deze schilderworkshop is € 42,50 voor één dagdeel en € 95,- voor twee dagdelen; inclusief museumentree waar u de tentoonstelling van de unieke werken van Brood kunt bezichtigen, een goede kwaliteit schilderdoek, gebruik van alle materialen, koffie/thee en wat lekkers. Het maximum aantal deelnemers is 9.