Juli 2011

Juli 2011

In Juli was het tijd voor mijn eigen (werk)vakanties. Beging juli ben ik in de Morvan geweest en heb daar schilderlessen gevolgd bij Joke Frima ( www.jokefrima.com).
Heerlijk om zelf ook weer eens gedegen lessen te volgen. Stilstand is achteruitgang, ook in het schilderen en ook voor mij. Een paar fijne weken gehad op o.a. camping "les Soulins" bij de gastvrije Hans en Jantien.
Schilderen in de Morvan betekent, rust, ruimte maar ook een paar onverwachte situaties... Op een ochtend werd ik vriendelijk verzocht even achter het hek van de tuin plaats te nemen omdat er een paar koeien langs moesten. Nou zie dan je concentratie maar weer terug te vinden!
Na thuiskomst was het tijd voor mijn "echte" vakantie. In Zeeland is het altijd goed vertoeven...
Het weer was niet eens zo slecht, we hebben ook wel een aantal stranddagen gehad maar vooral aan het eind van de vakantie was het toch wel minder. In mijn geval ( kamperen!) betekent dat  toch wel af en toe afzien maar aan elk nadeel zit een voordeel; de luchten en de zee worden er eigenlijk alleen maar mooier op met minder weer.

Ik exposeer dit seizoen bij Galerie het Oude Raadhuis, hier heb ik ook een tweetal demonstraties gegeven tijdens de zomermarkten. De beide schilderijen die ik in Zeeland heb gemaakt zijn hier te bezichtigen. Een derde ben ik aan het afonden, ook deze zal daar komen te hangen...