Juni 2011

Juni 2011

In Juni hadden we de tweede schildervakantie in Zeeland, wederom een fijne groep en heerlijk geschilderd. Ook nu was het weer goed genoeg om op locatie te schilderen, alhoewel het iets frisser was als in mei.  Mijn 'uitzicht op de sluisjes van Vreeswijk' vordert gestaag. De voorgrond met grassen en bloemen is een aardig karwei. Door de voorgrond meer gedetailleerd  uit te werken als de achtergrond  schep je diepte in je schilderij. 
Ook een stilleven met viooltjes en oude boeken heb ik  'op de ezel'. Hieronder vindt je een foto van het stilleven, nu het schilderij nog. 

Nog even  en ik ga naar Frankrijk om lessen te krijgen van Joke Frima. Hier ben ik inmiddels voor de derde keer en ik leer daar zelf ook weer gigantisch veel. Ik verheug me erop.... ik heb een klein vouwwagentje gekocht op Marktplaats en hoop dat mijn 'corsa-tje'  een beetje mee wil werken om hem de heuvels van de Morvan op te sjouwen. Heerlijk, even een paar weken geen andere verplichtingen als schilderen en af en toe wat eetbaars op tafel zetten, dat zou iedereen eigenlijk af en toe moeten doen! Het nieuwste nummer van PALET is uit, met daarin het stappenplan van het olieverfschilderij van "de Lampionnetjes". Het ziet er echt weer prachtig uit, zo wie zo is deze uitgave met als extra aandachtspunt "Stilleven" leuk om te lezen!